İhracata Dair Platform Bilgilendirmeler

Bu paylaşımımızda ihracata dair platform ve web siteleri üzerine kısa bilgilendirmeler yapacağız.

  • Ticaret Bakanlığı Kolay İhracat Platformu

    T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından devreye alınan site ihracata yeni başlayacak firmalar ve kişiler için çok ciddi verilerin yer aldığı bir platformdur. Detaylı olarak incelenmelidir.

     

  • Ticaret Müşavirlikler platformu – https://musaviredanisin.ticaret.gov.tr

Ticaret Müşavirliklerimiz karşı ülke pazar analizlerinde çok başarılı bir seviyedeler ve ithalatçı firmalar için detaylı listeler ve yararlı linkler paylaşmaktalar.. Doğru gtip kodu ve ürün tanımı ile Müşavirliklerimizden destek alabilirsiniz.

  • Linkedin, Google My Business, Google Analytics vs. sosyal medya platformlar.

Sosyal Medya , günümüzün en önemli satış ağı durumundadır. Özellikle pandemi sonrası gözlemlenen en önemli gelişme , sosyal medyada aktif olarak yer alan firmalar, müşterilerine en doğru şekilde ulaşanlar olmaktadır . Sosyal medya platformların arasında ise Linkedin çok ayrı bir yer almaktadır. Firmalar / kişiler kendilerini en güzel şekilde ifade edebilir, pazar araştırması yapabilir ve doğru ithalatçıya ulaşabilir.

  • Kompass/Europages/Tradekey/Alibaba/Industry / Turkish Exporter / Trade Map/ Yapıradar gibi e-ticaret siteleri.

Ücretli üyeliklerle kullanıbilecek platformlar üzerinden , anlık taleplere ulaşabilir ve sektör bazlı olarak filtreli aramalar yaparak ithalatçılara ulaşabilirsiniz.

  • GTİP (Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu) numaraları ile analizler-Trade Map.

Gtip kodu bir ürün için en önemli detaydır. Özellikle Trade Map platformu üzerinden bir önceki yılın ithalat ve ihracat rakamlarını ülkeler bazlı ve genel olarak analiz edebilir ve bu bilgiler üzerinden çalışmalarınızı şekillendirebilirsiniz.

  • SIC (Standard Industrial Classification) kodlarının tespit edilmesi ve potansiyel alıcıların belirlenmesi.

Standart Endüstriyel Sınıflandırma, endüstrileri dört haneli bir kodla sınıflandırmak için kullanılan bir sistemdir. Bu sınıflandırma sayesinde sanayi alanında ürünlerin daha doğru ayrışmasını ve doğru ithalatçıya ulaşma kapsamında doğru çalışmalar yapabiliriniz.

 

  • NAICS (North American Industry Classification System) kodların tespit edilmesi ve potansiyel alıcıların belirlenmesi.

NAICS, ticari kuruluşların ekonomik faaliyet türüne göre sınıflandırılmasıdır. Kanada, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde hükümet ve işyerleri tarafından kullanılır. Doğru ithalatçıya ulaşmak adına yapılacak önemli çalışmalardan biridir.

 

Seyahat yazarı platformu olarak bu vb bilgileri yapmaya devam edeceğiz ,

Makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederim.

 

Mahmut Sami SAKA

22.05.2022

No Comments

Post A Comment